Saturday, December 10, 2011

hilangnya matahari dan dihadaiahkan sebuah PELANGI yang indah..,

Salam,

dalam kesinambungan entry SINI...

Alhamdulillah..syukur kehadratNYA..
Dalam asyik aku sedih+bengang+rimas+terganggu emosi mahupun fizikal dek perkara yang bertimpa-timpa, aku mendapat satu perkhabaran yang amat aku tunggu-tunggu...(sila abaikan ayat baru balik tuisyen..,) skema eh..!

ok2 sekarang aku kene lebih fokus..dah tak bole main-main dah lagi macam budak-budak eh...hahahahhaha

meh nak bagi gambo adek aku buat..katanye ini belog dia..hahahahahah
ape-ape jela adek oiii

robot bercinta..??? eh kau period pun belum dah nak bercinta bagai....ishhh budak-budak sekarang kan...

ni aku tak tau ekspresi muka sape....

adek aku ni kan aku rasa la dia ada creative idea.., masa dia dekat pre-school dulu cikgu yang ajar dia memang dah notice yang dia talented in arts..dan suruh cikNah anto ke kelas arts, tapi mak aku ni macam "ape arts-arts..??" pegi sekolah jadi DOKTOORR..!!
tak cakap la kan time dia pre-school, aku tgh tunggu result spm...lepas amek the adek ni dari sekolah aku akan bagi dia tengok cartoon tau..time tu famous sponge bob la catdog la and etc.
tau-tau kang dia amek A4 kat printer tu dia amek pensil dia lukis sponge bob tu...on da spot, and jadik...just imagine budak 5@6 tahun lukis..and the sponge bob tu nampak sponge bob bukan square ke titik-titik ke...memang sebijik macam dalam tv...hmmmmmm ni pun sebelah aku tengah lukis ikan dalam kolam..and tak ade ape-ape gambo untuk jadi reference ikut kepala dia je....hmmm ape-ape la adek....

alamak aku tak solat lagi...............,
heeeeeeeww




Sunday, November 20, 2011

bertimpa-timpa

Salam,


huhhh..!!
belum apa-apa lagi dah mengeluhkan..hmmm tu laaa...bila cakap pasal bertimpa-timpa ni aku teringat pulak time aku ambik diploma dulu...fyi, aku ambik kos Interior Design kat Uitm..of course la kt Utim kampus Seri Iskandar, Perak..sebab kat situ jela yang ada dip ID..hahhahahahhahaha 
 for the last year dip tu =part5&6 macam berlaku dalam hidup aku..yang jugak merupakan salah satu sebab kenapa aku tak grad on time..ye ye aku ak grad on time..terlajak 1sem...


eh jap2 aku rasa aku dah tersasar dari apa yang aku nak cerita mula-mula td kan...
oklah yang pasal zaman dip tu nanti aku continue dalam entry lain eh..


untuk tahun 2011 exactly bulan 11 tahun 2011, macam-macam jadi dalam family aku..ada macam genre, pilih je nak yang suka lagi menyukakan..,sedih lagi mengembirakan..,sakit dalam kepedihan hahhahahahah mana satu nak...???  


p/s: ayat aku kat atas tu macam baru balik dari tuisyen Bahasa Melayu je kan...ohsem weii

Friday, November 11, 2011

oh tarikh..! 11.11.11

salam,


saja nak post pada tarikh cun 11/11/11...
tapi tetap 17/11 jd pujaan hati ni...huhhuhuu
malas nak tulis bebanyak...mata dah tak larat nak bukak...
meh nak tepek muka sendiri kat sini..,
rase takde lagi pic-ca sendiri lagi kat belog i ni jah oii...
k2 nite uollss.....


ye ye...aku memang tak chantekk punn..,




daaaaa,


wassalam.

Tuesday, November 1, 2011

bully...~ ohh no..!!





hohohohohohoo...~


semalam masa nak balik rumah..atas jalan la kan..tgh drive..dekat traffic light T-junction..satu kereta myvi putih mencilok (ayat acha septriasa dalam radio era..hahaha) depan kete depan aku...aku pun macam eh budak ni nak pegi mane..????????


tak kesah sangat sebab kat kete tu ada sign 'P'...so, macam budak baru dapat lesen...ok..,


aku terus kan perjalanan untuk ke destinasi dituju dengan membelok kiri mengikuti budak myvi tadi..,


sampai satu lagi traffic light budak myvi berada di lane kiri aku di lane kanan..depan budak myvi tu lori sederhana besar..lane aku semua kete..biase la petang2 ni orang baru balik keje kan...then "hijauuuu" masing 2 tekan minyak (wahh!! gigih aku explain) dalam 3km perjalanan 1 insiden telah belaku dimane budak myvi tu cuba meng"overtake" sebuah moto di lane beliau yang menyebabkan beliau makan jalan...


aku yang ade kat lane sebelah terkejut lalu meng"honk" beliau...


ini memang tebiat aku kalo terkejut masa drive..mesti..mesti ok mesti....biasanye kalo benda2 yang aku aware ni aku high beam kan je..


aku pun jeling2 la budak myvi tu...time tu seriously tak la benggang sangat pun..tapi saje jeling2 manje..
hahahhaahahahha


aku nampak dia beria-ia cakap2 dengan orang sebelah dia tu..siap action tangan lg..tp sumpah la memang aku tak dengar apa dia cakap..hhahahahaha


dan tiba-tiba aku dapat idea jahat..saja aku ikut sebelah dia..korang boleh imagine tak..??
aku belah kanan dia belah kiri..
dia press minyak aku ikut dia slow aku pun ikut...hohohohoho


aku jeling2 jugak kat dia tp haremmm dia nak tengok muka aku...hahahaha
(tak chantek ke akak ni dik oiii)
stress agaknye kene buli dek aku..
kesian tengok aku pun tekan minyak...


serius je mukanye budak myvi tu...rilek la dik oii..bawak kete bukan boleh stress...aku dulu stress la yang buat aku langgor tiang, reverse kene kete lecturer la...


sampai sekaramg kes budak ni buat aku happy..aku tak tahu sebab apa yang aku happy...sampai ke nk tido pun aku senyum..ni sampai ke pagi mood senang je...tQ ok..!! meh nak kiss sikit..


kiss u lah

Saturday, October 29, 2011

wahai cikgendot...!!

Salam..,


sekarang aku ade kat kg ye...BERUAS, sejok wehhhh
k2 teros ke misi utama..., jadi apakah kaitannye...???


macam ni ceritanye, semalam aku teman cikgendot pegi settled the things sebelum tarikh daftar masuk belajar dia la...16hb ni..


1st thing is pegi JPN Manjung ni la...buat i/c a.k.a kad pengenalan diri baru..., so plan la nak pegi awal minggu, ohhh..!!nononononononob bukan plan memang dah pegi pun..hari Isnin pegi dalam pukul 4ptg macam tu lepas di reject oleh orang bank sebab cip dekat i/c tu x detected..at last kene halau  balik..tak sempat katanye..


hmphhh.......
takpe la mungkin memang tak sempat betol2 kot..dah orang halau...ko lg nak tepek muka kat situ ke...maka kami pun balik dengan rase kekosongan ok...satu benda pun x dapat buat hari isnin tu...


so aku took her off back to JPN semalam..,
sharp 8.08am aku dah masuk kawasan JPN tu..ambik no giliran = orang ke-3..saje tengok kaunter, 
hmmm 4 kaunter ada staff tapi 1 kaunter je yang on, kiranye baru 1 customer dorang panggil...ada 1 orang je lagi then giliran cikgendot, takpe pagi2 lagi....hahhahahahahahahahahahahhahahahahhahahah..


haiiissshh apa2 jela..


pastu pegi bank islam..., kene reject lagi sebab orang JPN tak bagi slip sementara tu..nasib dekat kalo jauh mahu aku bako banggunan tu....berkejar2 aku, dah la hari jumaat servis sampai pukul 12 je...






so back to JPN, ambik slip 

then patah balik bank islam...
-

-

-

-

-

-

-

-

-
ok done..!!
huhuhhuhuhhuhhhuhuhuhuh




Wassalam.




p/s; cikgendot belajar rajin2 eh...semoga pandai2 selalu.., selamat bergelar mahasiswi ok...*wink




::ENTRY TAKDE GAMBO ADALAH ENTRY YANG BOSAN...!!




ohhhh ni namanye adalah sikong*..,
hahhahahahahah
main cast untuk post ni..,cikgendot*..memang gendot pun..


oh yes,  the adek..!!




::gambar adek2 aku...pompuan dulu malas nak godek2::

Thursday, October 27, 2011

Kelaaaas kau Jah...!!

Salam hormat,


huh.!! berdengus2 hidung aku ni..the reason why hidung aku ni jd cm ni adalah sebab aku di kejutkan dengan berita panas pukul 11pg td...bengang je rase..hmmmmmm.., dah minum air teh pun x lega lg...
malas nk pikir.., sebenarnye aku nak cerite bende lain..tapi kan dah aku melalut ke bende lain dah ni...


ok2..,
tak payah pikir..


hmmphhhhh..,
macam mane aku nk mule eh...k2 aku start dengan jemputan anda2 sume ke rumah ye mase raye haji (aidiladha) ke -2 
~wah...hebat kau jah jemput orang gune blog je...
sebab aku tau tak ade sape yang bace kan...!!
hhahhahaha


time tu ( raye haji ) family aku terutamanye CikNah buat kenduri kesyukuran...jeng jeng jeng...kesyukuran ape...??
ok2 meh aku explain sket..ade previous entry aku ade cerite pasal kakak aku yang tunang asyik tak jadi tu...haaaa...die bukan lagi tunang tak jadi malah..( waahh ayat..,) telah pun bergelar isteri orang...mereka bernikah di Melaka ye...so CikNah nak buat la kenduri sikit kat Beruas ni...plus adik aku sorang lagi akan bergelar mahasiswi di Uitm Arau nun...


hohhohohoohhoo..ye sile2 datang ye..


cikgendot yang nak masuk u tu..,CikNah si ibu tue..,n opkos siHebat  yang banyak duet ...
hahahahhahahahahhahahahahahahahhaha




Wassalam..,

Tuesday, October 11, 2011

haiiiihhhhh....!!!

salam.., 


berbulan lamenye...huhuhuhuuhuhuu


aduh hr ni serius rase x sedap badan..
tekak sakit macam ade duri bile telan air liur ditambah pilak dengan badan yang rase seram sejuk...huuh meman...memang ini la simptom2 badan antibodi dah lemah yang akan diserang oleh DEMAM...!!!
ah tak suke...tak suke...tak suke.....

Saturday, July 30, 2011

husband oh husband



Salam,

Huh..!! dah bersawang nampaknya tmpt ni….
Halo-halo acai sini ada pantun mau dengar ka…,

Burung pipit terbang nya tinggi
Di pandang serong si anak enggang
Kenapakah blog ini sunyi dan sepi
Kerana blogger nya sibuk memanjang

Talented jugak aku ni ya…satu lagi aku bagi….duduk di pangkin sambil berpantun, blogger juga orang yang santun…wah sudah2..!!

Ok2..seriously, entry ku yang lepas ade kaitannye dengan entry kali ini..sebenarnye lepas je aku updated blog hari tu ada seorng sahabat kite post satu status di laman social facebook..meh kite tgk…….



ini adalah post sahabat kite tu...,

1st thing 1st ape yang aku rase adalah mesti bini dia tu PMS..yela laki dia buat salah sikit terus rase ke lubuk hati…, tak pun bini dia marah kat laki tu pasal anak dia nk tengok barang dia nak pilih troli pun dia nak tolak…ni aku punye early prediction…so now I’m on her side…,marah jugak aku pada laki tu…..
Then satu per satu comment masuk…ade yang sokong laki tu…ade jugak yang macam aku…dan ade jugak yang macam sahabat kite yang post this status..memuji betapa solehahnya wanita ini..tentu tempatnya di syorga..aminnnnn


Yang menarik minat aku apabila seorng lagi sahabat kita memberikan pandangan yng membuat aku betul-betul  berpikir sedalam-dalamnya….meh kite layan satu-satu ok…






diskusi...,
diskusi lagi...,
lagi...
dan lagiiiii..........


so....ape yang patut kite pikir...??
dan ingin saya tegaskan.. i am not a gender bias.....hahahhahahahahhahahahahha



Sunday, June 26, 2011

Monday, June 13, 2011

yes.., i DO

Salam hormat,






wah..!! ramai sungguh yg telah mengikat janji..congrats pd masing2 yg telah di halalkan perhubungan tu..dalam 2 minggu cuti sekolah lepas ramai yg buat kenduri kawen, lepas satu satu kendurinye..bila dah ramai kawen maka beramai-ramailah kite makan kenduri...!org dpt laki aku dpt kenyang..jadi le ~


sedar x sedaaar ramai jugak kawan2 aku dah lari status..dah tua rupanye aku ni...!!hahahahahahhahahahah
nak kate tue sgt tu la kan..x sedor dr lg tuh..! *wink*wink...


hmmmmm, but seriously aku x terpikir pun nk kawen muda2 ni..haahahha yeke..ok2 begini..dulu2 time ade 'teman' dulu mmg ade plan nk kawen awal tp x jadi sb teman yang menemani telah pergi untuk menemankan teman-teman yang lain..hah kau amek la ayat shakespeare aku tu..ITU DULU....dulu ok..


and now aku tukar plan dan juga menetapkan bahawa sekiranya aku mahu kawen, aku seharusnya telah melepasi tahap umur yang aku sendiri tetapkan : 27 and above..hah kau amek..sekali org dh ank 2,3 yang kau baru nk perah keringat...!! x kesah la dlm family aku pun yg dh kawen baru 2..abg long aku pun kawen time umur dia 27, kakngah aku kawen pun umur 27..yang sorang lg ni je dh terlebih 1 tahun dh..x tahu la apesal asyik tunang je putus..tunang je putus...dah 2 kali dah..mak nah ade ckp kalo msuk 3 kali memang x kawen la sampai tua..kata org tua2..mak nah la ckp..aku tulis balik je..hmmmm kalo x mmg tradisi la anak mak nah semua kawen 27..mase bertunang kali pertama tu, memang dah nak dkat dah lansungnya..alih2 x jadi..putus yang 1st ni secara rasmi ok..family si H dtg umah..yang kali kedua deme buat deme2 je....putus sendiri2 org ckp..x libatkan keluarga..


entah kalo la kakak aku sorang ni kawen..maknanye lepas tu aku...hahhahahahahahhhaa..ok2 aku behave..


seronok ke kawen eh............???????
bab-bab batin ni aku malas nk cite cos aku x tahu..
tapi x rase ke kalo kawen maknanye ko punye responsibility tu bertambah-tambah..dari kau nak cari duit untuk diri kau sorng sekarang kau kene double triple kan usaha untuk cari makan untuk family yang kau nak bina tu..kalo berdua mestilah lepas tu bertiga, berempat, berlima dan ber-ber seterusnya...
bukan suruh kau tolak pasal nikah kawen ni...tak...sunnah Nabi kan..mulia kawen ni..maksud aku inilah antara pekara2 yang harus-harus dipertimbangkan..tu belum masuk lg dengan kau nk adapt diri dgn status kau..dgn family kau..family die lg...boleh..?kalo boleh...yes sila terus kan..


oh..ok2 aku stop..kang kalo lebih2 pulak mau aku x kawen kang..hahhahahhahahahhhahaha


wasalam.


Thursday, January 13, 2011

KOREAn

Salam,


sejak dua mejak ni aku gila korea..ntah ape yg mendorong pun x tahu le..igt lagi masa mula2 m'sia ni dilanda dgn cerite2 korea..
ade satu petang tu (time senja) dulu kan time2 nk senja la ade cerite best2 kua kat tv..dulu x fofuler lg astro2 ni..org kampung cam ak lg la..ntah kenal ke tidak kuali kat atas roof tu..kalo cite melayu mesti identiti tv3 pastu sambung pulak dengan cerite cina..cerite cina dulu best x macam sekarang.., la ni semua nk jadi orang kaya..ade company sendiri..ade konflik dgn family nk berebut harta bagai..huh..!! penat nk ikut plot cerita macam tu..




Eh..jauh betul aku melalut..ok smbung balik..
The first Korean drama is Winter Sonata..if i'm not mistaken la..wah penuh syahdu tgk cerita ni..kalo cerita ni start mual la bersusun adik beradik aku depan tv tu..bile azan Maghrib je mula la Cek Nah bising suh tutup tv tu..semua kena hambat sembahyang..lepas je sembahyang berebut balik masing2 nk pegang remote...heeeh~~
Autumn in my heart..hah..!! ni permulaan bagi kegilaan korea di rumah..ingat lagi arwah abah pun join sekaki..hehehehehe




......to be continue..,




Winter Sonata
Autumn In My Heart



p/s: nanti aku share pulak pasal Kpop eh..


Wassalam.

Tuesday, January 11, 2011

s a j a k s a y a

:: menyebok betol budak sorg nih..haiihhh geli...!! ::

apasal tempat ni kosong je...
hahahah
hati gelak 
terus ketawa
suka hati je nk buat blog kunon..
tapi x de bende
terdetik hati 
sambil terasa dipermainkan
maklumlah orang busy ni la rupenye...
otak cuba berdiskusi
saje nk ukur diri sendiri..
kate otak
nk ukur ape..? 
kate hati
...otak... 
blank
hmm ikot kan je
menyerah si otak
abis tu  tunggu ape lg 
hati berdetak
geram katenye
otak mencari..
katenye mesti ade sesuatu
x salah kan kalo kite cube
rugi ke..?
xpun 
hati merungus
MENGIKUT

p/s: hati dan otak perlu selari baru anggota badan lain bekerjasama...ok..