Sunday, June 26, 2011

Kalau CINTA jangan kacau..Kalau SAYANG tak perlu marah~

Salam,

meh layan aliff aziz punya lagu..



hahaahahahhahhahahahha
jgn mara-marah ye..!


Monday, June 13, 2011

yes.., i DO

Salam hormat,






wah..!! ramai sungguh yg telah mengikat janji..congrats pd masing2 yg telah di halalkan perhubungan tu..dalam 2 minggu cuti sekolah lepas ramai yg buat kenduri kawen, lepas satu satu kendurinye..bila dah ramai kawen maka beramai-ramailah kite makan kenduri...!org dpt laki aku dpt kenyang..jadi le ~


sedar x sedaaar ramai jugak kawan2 aku dah lari status..dah tua rupanye aku ni...!!hahahahahahhahahahah
nak kate tue sgt tu la kan..x sedor dr lg tuh..! *wink*wink...


hmmmmm, but seriously aku x terpikir pun nk kawen muda2 ni..haahahha yeke..ok2 begini..dulu2 time ade 'teman' dulu mmg ade plan nk kawen awal tp x jadi sb teman yang menemani telah pergi untuk menemankan teman-teman yang lain..hah kau amek la ayat shakespeare aku tu..ITU DULU....dulu ok..


and now aku tukar plan dan juga menetapkan bahawa sekiranya aku mahu kawen, aku seharusnya telah melepasi tahap umur yang aku sendiri tetapkan : 27 and above..hah kau amek..sekali org dh ank 2,3 yang kau baru nk perah keringat...!! x kesah la dlm family aku pun yg dh kawen baru 2..abg long aku pun kawen time umur dia 27, kakngah aku kawen pun umur 27..yang sorang lg ni je dh terlebih 1 tahun dh..x tahu la apesal asyik tunang je putus..tunang je putus...dah 2 kali dah..mak nah ade ckp kalo msuk 3 kali memang x kawen la sampai tua..kata org tua2..mak nah la ckp..aku tulis balik je..hmmmm kalo x mmg tradisi la anak mak nah semua kawen 27..mase bertunang kali pertama tu, memang dah nak dkat dah lansungnya..alih2 x jadi..putus yang 1st ni secara rasmi ok..family si H dtg umah..yang kali kedua deme buat deme2 je....putus sendiri2 org ckp..x libatkan keluarga..


entah kalo la kakak aku sorang ni kawen..maknanye lepas tu aku...hahhahahahahahhhaa..ok2 aku behave..


seronok ke kawen eh............???????
bab-bab batin ni aku malas nk cite cos aku x tahu..
tapi x rase ke kalo kawen maknanye ko punye responsibility tu bertambah-tambah..dari kau nak cari duit untuk diri kau sorng sekarang kau kene double triple kan usaha untuk cari makan untuk family yang kau nak bina tu..kalo berdua mestilah lepas tu bertiga, berempat, berlima dan ber-ber seterusnya...
bukan suruh kau tolak pasal nikah kawen ni...tak...sunnah Nabi kan..mulia kawen ni..maksud aku inilah antara pekara2 yang harus-harus dipertimbangkan..tu belum masuk lg dengan kau nk adapt diri dgn status kau..dgn family kau..family die lg...boleh..?kalo boleh...yes sila terus kan..


oh..ok2 aku stop..kang kalo lebih2 pulak mau aku x kawen kang..hahhahahhahahahhhahaha


wasalam.