Tuesday, October 9, 2012

SENTAP KE...??




....terasa ke ulu hati....


SENTAP...!!!

Saturday, August 25, 2012

Car Crashed!!

Salam,

Syawal ke-7 actually, hadoiii..ni yang nak mengeluh ni..cube teka??
I had a car crash...huaaaaa
Sedih ok..sebab kete tu baru je betul sebab nak sambut raya hari tu..then, pegi sondol kete orang..

Hu
Huaaaaa...so, malam ni jadi macam tak boleh tido..dia macam sebang sibu *eh betul ke??

Eksiden ni dia macam ada rentetan tau..first is masa nk pegi keje di suatu pagi msa tu jalan jammed gile..kat roundbout ada kete gesel pastu dia himpit kete...second is masa on the way nk balik kampung nak raya..tertido!! tak pernah la tertido sampai terbabas..bila dah sedar otomatik pulas stering dan dengan itu kete berpusing menghala ke KL semula...masa ni memang berdebar-debar..tangan mengigil-gigil, takut sebenarnya..allahu akhbar!!! then third, malam td, pegi sondol bontot orang..actually x prasan yang orang depan break dan berhenti..ingat dia brek untuk slow kan kete..bila dah dekat baru sedar orang depan berhenti..masa tekan brek tu macam tak sempat so, elak la sikit last2 kete aku yang kemek..

Takdir ku di bulan Syawal..terima..redha..
Nasib tiada kemalangan jiwa..astagfirullah al azim..
Minta di jauhkan...
So, esok pagi-pagi nak bertolak ke Perak untuk hantar anak aku ni masuk ward...untuk 2@3 minggu naik public transport je la..sedihh!!!

Padahal, esok plan nk keluar dgn mr.H nampaknya tak dapat la..
Dan esok juga mr.H balik dari terengganu..so, be safe ye..

Till then...
Wassalam,




Signing off..........T_____T

 t

Friday, August 3, 2012

counting day

Salam,

Wahhh...jangan tertipu ok dengan title tu. Tiada kaitan seinci pun dengan mane-mane keadaan mahupun situasi, heeeeh~

Nak jumpa mr.H sebenarnya...hakhakhak..
Tak sabo..ok2..over!!


Till then..
Wassalam..


Signing off..

Wednesday, May 9, 2012

HATIKU INI BUKAN MILIKU LAGI

Salam,

Eceeceeeh tengok title pun macam dah dapat agak dah apa inti entry kali ni kan,
Wah..!
hahahahhahahahahahaha

Hmmmm
Saya rasa banyak entry yang saya tak tunai kan lagi. Mana-mana yang saya janji nak sambung tak tersambung-sambung pun lagi. Saya masih cuba untuk penuh kan janji janji manisku ini.
Kali ni saya nak ceritera pasal hati dan perasaan.
oh no! macam serius je bunyi kan

Sebenarnya kan, seserius seriusnya saya amat kurang pengalaman dalam disayangi dan menyayangi ni..
Dan saya ni agaknya la kan jenis yang stick to one thing, agak je la....hahahaha
Saya tak tahu nak mula macam mana. Jenuh nak pikir ayat ni, hadoiiim

Dalam entry lepas2, saya ada cerita yang saya pernah punya teman tapi teman tu dah pegi menemani teman temanya yang lain.
Sekarang teman tu datang balik untuk temani saya kembali..
Wah ayat gigih betul nak explain,

Dan teman tu dah buat perasaan saya kembali seperti dulu...aargggghhhhh
Kenapa perlu ada kembali??
Mula mula masa saya di cari tu, hanya ada perasaan annoying
tapi lama lama pudar perasaan annoying itu timbul pula perasaan seperti dahulu,
Saya cuba untuk kawal sebaik mungkin supaya tidak terbuai dengan benda yang belum pasti. tidak terleka. tidak terpedaya. untuk kali kedua

Jika benar ada ada lah ia..
Jika tiada maka tiada lah ia..




*signing off

Tuesday, May 1, 2012

RANDOM

Salam,

Lame rase tak jenguk, heeeeh~
Agak-agak la kan hari ni nak post pasal ape,
Kadang-kadang idea bagaikan melimpah ke ladang gandum,
Kadang-kadang bagaikan tin kosong,





*signing off

Wednesday, April 11, 2012

One more..!

Salam,

Doakan mereka yang berada di Acheh..
Doakan mereka yang berada di office..
Hati-hati..

Moga semua selamat,
Terfikir sejenak amaran dariMU atas khilaf apakah kali ini,
Masih banyak perlu di perbaiki..
Masih banyak perlu diperhalusi..
Masih jahil di dunia MU ini...


Saturday, March 31, 2012

i am really tired

Salam,

hmm lately saya sangat penat, penat sebab banyak perkara yang perlu di titik beratkan. And its really need full intention from me, as a human and also as a daughter of her. Yes i worry so much for my mama.

Kalo pasal keja pulak, memang sangat letih bukan letih badan tapi letih otak..sesungguhnya saya amat rindu untuk buat drawing balik. saya nk cari lubang untuk buat freelance tapi tak tahu nak mula dari mana...untuk tambah lagi punca pencarian. kalo dapat buat freelance tak perlula kot saya bermatian untuk keja di opis cukuplah sekadar dengan waktu kerja biasa.

For my mama, i am here baik-baik je, you dont have to worry bout me..
mama kene jaga diri, saya sangat takut benda-benda yang tak diingini berlaku. kalo ade jalan yang perlu diubah dan jika itu yang terbaik, just go with the flow. SAYA SANGAT-SANGAT RISAU.i actually do..

Sunday, February 19, 2012

EXCITED

Salam maghrib,

Entry kali ni kena tulis dengan cepat, pantas, ringkas dan padat..sebabnya saya kena bergegas ke Bangi lepas maghrib ni, huhhuhhuhuhuuh

Ok, saya tahu Ampang-Bangi tak jauh mana pun...but the reason is nak elak jam esok pagi dan tipu la kalau reason dia tu je kan...hahahahaha *wink*
Hmmm agak excited la jugak sebab saya dah lama berperasaan seperti ini. Perasaan ape..?? Nanti saya bagi tahu lain entry ye...

Saya punya kelas akan mula esok doakan saya ye. Moga dipermudahkan segala urusan.

Saturday, February 18, 2012

dahan untuk berpaut

Salam,

Ok, based on title tu maknanya entry untuk kali ini adalah lebih menjurus kepada pekara yang agak serius, bagi saya la..=P ecehceh
Saya telah ditaja oleh pihak HR untuk berkursus di Bangi, Selangor. Selama sebulan. Hmmm lama kan..nak buat macam mana tanggungjawab...
Setelah meng'registered kan diri..maka dengan itu saya haruslah persiapkan diri ye untuk lakukan ape saja yang disuruh..mentally and physically..dah nama pun kursus untuk sebulan so starting nya haruslah ade orentasi untuk 3 hari pertama.

Perilakunya adalah game yang ringan saja, tapi lebih kepada acara berpasukan ni adalah untuk menerapkan nilai 'team work' antara kami semua. The games takla yang serius-serius sangat tapi cukup bagi aku kalau games tu ada moral yang boleh di ambil. Dan yang penting semua games tu aku belum pernah saya cuba, so tambah lagi excited  la kan.
Mula tu agak childish la juga dengan nak kena ikat ribbon kat kepala untuk differentiate the group members.
But the end, aku rasa bangga pulak with that ribbon..hahahahaha. Go, ARENA...!! heeww~

Maybe this is for the my last time to do all these things, who's know, kan..huhuhuuu..macam sedih pulak....

Ok, next is mesti la ada theme song kan and the theme song is TEMAN SEJATI by BROTHERS. So the feeling is so semacam ok..rasa macam ohhh i love u all...huhuhu

Next week kelas dah mula. Eh kursus saya ni ada exam ok..lagi seram. Rasa lama giler tak duduk exam, ni nak rasa balik. Doakan kan saya ye kawan-kawan.

Kat sini saya tepek lagu TEMAN SEJATI_BROTHERS ye.......

Friday, February 10, 2012

ALAHAI HIDUP...

Salam..,

saje nak up entry..dah lame tak terisi..hhuhuhu...
how's your life in tahun 2012 ni...? dh dua bulan dah kan kita kat tahun baru ni...sekejap je...rase macam semalam tengok bunga api tahun baru...

bagi saya tahun banyak sangat beza dgn tahun lepas...dan tahun ni jugak walaupun hanya 2 bulan banyak benda yang saya kene pilih...banyak keputusan yang kene buat..dan banyak jugak saya kene korban...

nak up gambo pun rase mcm takde gambo baru...

eh jap2..dengar eh lahgu ni..hehehehehe...bile la saya nak dapat my lelaki idaman saya ni...saya nak yang betol2 macam saya imagine..yang sebijik macam mimpi saya..yang bole hidup dunia akhirat dengan saya...yang bole pimpin saya ke jalan ALLAH opkos...yang tinggi dari saya..yang badan macam adi putra..hahahahahahaha....yang sebijik macam adi putra or SOMEONE LIKE YOU...bole...??

hemmmsemmm kann...


p/s lahgu ni lahgu putus cinta kot..kire saya putus jugak la sebab adi putra dah kaweeeennn..

heeeewwwww......